Lispeltuut 17 jaar

1 februari 2019Zoals elk jaar wordt de verjaardag van de school op de Lispeltuut  in Lelystad groots aangepakt. Middenruimte leeg, klaslokalen omgebouwd tot speellokalen, fotobooth in de kleine gymzaal, stormbaan in de grote gymzaal, op het podium stellages vol met gesponsorde prijzen die je kan winnen tijdens dé hit van de avond: het ‘Rad van Fortuin’! 

Leraren, ouders, oma’s en opa’s, stagiaires van het vmbo en de Lispeltuut-kinderen steken hun handen uit de mouwen om alles op & om te bouwen, prachtig in het thema te versieren en alle stands en spelletjes te bemannen.

Thema van dit jaar is: Diep in de zee! Prachtig ziet de school er uit: Schildpadden en reuzenmanta’s zweven onder het plafond. Hele muren zijn versierd met bonte vissen en enge haaien. Knutselwerkjes van de leerlingen overal waar je kijkt. Op de ramen mooie schilderijen van de diepe zee.

Op het schoolplein vindt een kleine foodmarket plaats met patat, snacks, poffertjes en – natuurlijk – crêpes en soep! ;-)
Voor mij is het het derde jaar dat ik aan het Lispeltuutfeestje deel mag nemen. Super leuk! Inmiddels zijn de crêpes volgens de ouders en de kids niet meer weg te denken. Dat maakt mij natuurlijk super blij en ook trots! Dit jaar mocht ik niet alleen met crêpes komen, maar heb ik ook mijn heksenketel mee. Als het buiten koud is, is een vuurtje en een lekkere kop hete soep altijd welkom! Vanavond serveer ik Aziatische noedelsoep met knapperige groente & cashewnoten. De soep valt in de smaak. En veel ouders vinden het vuurtje ook wel lekker om zich even aan op te warmen terwijl hun kids 45 minuten in de rij staan voor de frietjes :’-)

Mijn dames in de caravan staan druk te bakken. De crêpes doen het ook dit jaar weer goed. De favoriet van vanavond is: Oreo White chocolate…. Ja… de bovenbouwers weten gewoon wat lekker is ;-)

Om 21 uur is het feestje afgelopen. Mijn kooltjes zijn bijna opgebrand, de ketels is bijna leeg, het beslag van de crêpes is op. Nog even opruimen en dan naar huis – 5 minuutjes – thuiswedstrijd vandaag!
Wat een gezellige boel was het weer! Misschien wel tot volgend jaar!

We new friends!


het contact formulier
+31 (0)618807681